top of page

Tennissers staan op scherp voor play-offs met regioclubs


Rotterdam - Voor subtoppers is de relatief korte tenniscompetitie in eigen land een podium waar ze vooral als team willen presteren. In de play-offs van de eredivisie mannen gaan komend weekend drie Rotterdammers voor de winst. Bart van den Berg verdedigt met de selectie van TC Nieuwerkerk de landstitel. Matthew Pierot en Glenn Smits zorgden al voor een unicum door met LTC Spijkenisse de eindstrijd te halen en zijn zeker zo ambitieus. “Nu je er staat, wil je zo ver mogelijk komen.”


Door Emile Hilgers


Het leeft zeker bij de vereniging”, constateert Pierot, die deze competitie na lange tijd weer pijn- en blessurevrij speelt. “Met jongens als Boy Vergeer en Stefan Weeda zijn we vier, vijf jaar geleden begonnen in de hoofdklasse. Toen was er nog niet zoveel publiek. Dit seizoen staan er bij thuiswedstrijden een paar honderd man, super leuk om te zien. We hebben een hecht team en er is van alle kanten ondersteuning. We zijn bijvoorbeeld op trainingsstage geweest in Spanje.”


Ook Smits speelt met plezier bij LTC Spijkenisse. “Ik ben nieuw dit seizoen, maar ken de jongens goed. Vorig jaar speelde ik nog bij TOP, in Papendrecht. Dat team is weggevallen uit de eredivisie, net als Duno. Beide clubs speelden vorig jaar nog play-offs, dus je krijgt nu een heel ander eindtoernooi. Lewabo is de gedoodverfde favoriet, die hebben een ongelooflijk sterke opstelling.”


Van den Berg weet ook dat de ploeg uit Beneden-Leeuwen op papier kanshebber is om TC Nieuwerkerk van de troon te stoten. Maar zijn team heeft al eerder voor verrassingen gezorgd. In de laatste competitieronde, anderhalve week geleden, was het nog bloedspannend. “Na het nipte verlies van de dubbel stond het bij en tegen Kimbria 5-1, terwijl we met 6-0 moesten winnen om met zekerheid de play-offs te halen. Pas toen we hoorden dat directe concurrent Arnolduspark met 3-2 achter stond en niet meer met 4-2 kon winnen, haalden we opgelucht adem.”


Vorig jaar haalde Nieuwerkerk vrij gemakkelijk de play-offs, memoreert Van den Berg. Dit seizoen hebben meerdere spelers last van blessures en zelf was hij de laatste competitiewedstrijd niet topfit doordat hij binnen één week een toernooi in Madrid en competitie voor Aarhus in Denemarken speelde. “Hopelijk zijn we voor de play-offs weer op volle oorlogssterkte.”


Zaterdag 15 juni speelt Nieuwerkerk de eerste halve finale tegen Lewabo; beide clubs speelden vorig jaar de finale. Spijkenisse treft in de tweede halve finale Suthwalda. Zondag 16 juni is de finale.


Smits herinnert zich nog goed dat hij vorig jaar met TOP liefst de halve finale tegen Nieuwerkerk wilde spelen. “Dat gebeurde, maar we verloren met 4-0.” Nieuwerkerk won de finale tegen Lewabo. Na de laatste dubbel met een supertiebreak gaf het aantal gewonnen games de doorslag.


bottom of page