top of page

Havenloods: Matthew Pierot en Glenn Smits over start van eredivisie tennis


Rotterdam - Tennisliefhebbers kunnen deze en volgende maand bij twee eredivisieclubs in de regio mooie partijen zien. De mannen van LTC Spijkenisse spelen zondag 10 april vanaf 12.00 de eerste competitiewedstrijd, thuis tegen Heerhugowaard. Tweede paasdag, maandag 18 april, neemt de herenselectie van TC Nieuwerkerk het voor eigen publiek op tegen titelverdediger Suthwalda.


“Vorig jaar zijn we met Spijkenisse vijfde geëindigd, toen was de competitie in september en oktober vanwege corona”, zegt Rotterdammer Glenn Smits, die vier jaar geleden bij de club kwam. Team- en stadsgenoot Matthew Pierot, die twee jaar langer voor de tennisclub speelt, is blij dat de eredivisie competitie weer in het voorjaar plaatsvindt. “Dan is er meer kans op goed weer. In het najaar hebben we vanwege regen een aantal keren binnen moeten spelen.”


Glenn verwacht meer tegenstand de komende competitiewedstrijden. “De meeste andere clubs hebben hun selecties versterkt. Maar er zijn zeker teams tegen wie we kunnen winnen. We gaan er, hoe dan ook, alles aan doen om Spijkenisse op het hoogste niveau te houden.”


Tennissers Matthew Pierot en Glenn Smits beginnen met een andere missie aan de nieuwe eredivisie competitie. “In eerdere jaren was ons doel met Spijkenisse de play-offs halen”, zegt Matthew. “Drie jaar geleden is dat voor het laatst gelukt. Nu moeten we realistisch zijn en gaan we voor handhaven. Maar we willen zeker ook stunten en het jonge gasten van andere teams moeilijk maken.”


“Wij spelen met dezelfde selectie als vorig jaar en hebben als voordeel dat we allemaal jongens uit de regio zijn en elkaar goed kennen”, verklaart Glenn. “We hebben een betere onderlinge band dan andere teams, waarvan sommige mannen vooral voor het geld spelen. Dat is ook de reden dat we in het dubbelspel meestal goed presteren.”


“De meeste gasten tegen wie wij spelen, tennissen fulltime”, benadrukt Matthew. “Wij trainen als team één keer per week samen en geven daarnaast les. Ik ben 32 jaar en ondernemer, heb een vriendin en een dochtertje.” Glenn (31) speelt nog wel zo’n tien weken per jaar in het buitenland, maar merkt ook dat het fysiek zwaarder wordt. “Het kost meer moeite, je slaapt minder, rust minder uit, let wat minder op je voeding.”


Toch vinden de heren het nog steeds een uitdaging om op het hoogste niveau te tennissen. Matthew: “Zolang je het fysiek volhoudt, is het het leukste wat er is. De wil om te winnen is er nog steeds en dat zal wel zo blijven.”

Glenn: “Ik hoop nog wat jaartjes eredivisie te spelen. Vaker in het buitenland spelen is financieel niet haalbaar. In december was ik nog nummer 304 op de wereldranglijst, de hoogste plek in mijn carrière. Of het voldoende is om je te plaatsen voor een toernooi, is altijd afwachten.”


Bron: dehavenloods


bottom of page